jak probíhá vyšetření na těh. cukrovku?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56882 13.6.2014 9:18

Ahoj.Příští týden mě čeká vyšetření na těhotenskou cukrovku.Můžete mi říct,co to obnáší a jak dlouho to trvá?Děkuju :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Test se provádí na lačno (po nejméně 10 hodinách bez jídla a pití). Test by se neměl provádět při nemoci (nachlazení, chřipka, střevní problémy) nebo po úrazu. Předchozí den není třeba nijak omezovat stravu, vhodné je pouze vyhnout se extrémní fyzické námaze (běžné cvičení výsledky testu nezkreslí).

    Při testu se 3x odebírá žilní krev, hodnoty z krve z prstu nejsou pro tento účel spolehlivé. Po každém odběru se zjišťuje glykémie, tj. koncentrace glukózy v krvi. Nejprve se odebírá krev na lačno. Poté těhotná žena vypije roztok glukózy (je možné si přinést vlastní černý čaj, popř. je možné ochutit roztok šťávou z půlky citrónu, aby byla chuť roztoku lepší). Krev se odebírá po 1 hodině a po 2 hodinách od vypití roztoku.

    Během testu je nutné zůstat v klidu, protože fyzická aktivita (včetně např. klidné chůze) ovlivňuje vstřebávání cukru v těle a výsledek testu by mohl být zkreslený.

  • Ahoky, nevim, kda se to dela ve vsech městech stejný ale u nas ve Znojme prijdes na diabetologii, das jim doporuceni od gynekologa. Daji ti papir na odber krve a na tem glulosovy rest. Pujdes na odber krve. Po pul hodine ti namichaji glukozu a tu vypijes. ( pokud jsi mela cukr v pohode po půl hodime
    Pokud ne, tak te pošlou znova za doktorkou a to uz nevim, co se tam odehrava). Za hodinu ti vezmou znovu krev. A za dalsi hodinu znova. Takze tam stravis cca 3 hodiny. A druhý den si uavolas na vysledky. Kdyz to dopadlo dobre, tak je to parada. Ale pokud budes mit pri nějakým odběru cukr vyssi, tak ti reknou? Kdy mas přijít (většinou do tydne) a daji ti glukometr a budes mit dietu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist