co nadýmá miminko?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23190 13.11.2011 9:24

holky, máme desetidenní miminko, plně kojím, a včerejškem jsem zjistila, že se naší malé asi nevyhnou prdíky, s kterými jsme zápasili i u prvního broučka. prosím, můžete mi napsat vaše tipy, co se vám vyplatilo nejíst, a co naopak pomáhá proti kolikám? mám pocit, že bych neměla česnek, čerstvé bílé pečivo, jablka? děkuji moc

holky, a co mléčné výrobky? drtila bych je na litry a kila, ale manžel mi hrozí, že nadýmají taky... nemáte zkušenost? ještě jednou díky. a.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Víš co,s tímhle ti asi nikdo neporadí, protože každá to má jinak. Co jedno mimi toleruje, druhé nemusí. Ze začátku vynech ty typické nadýmavé potraviny, jako luštěniny, květák, cibuli, zelí, čerstvé kynuté dobroty, maso ve větším množství, perlivé nápoje... Mléčné výrobky bych nevynechávala. Potřebuješ pestrou stravu taky. Vem si k ruce papír a tužku a zkus si psát, co jíš. Pak sleduj, jestli to malé vadí nebo ne. Jinak to nejde, musíš to vysledovat sama. Jestli bude malá trpět na prdíky, řekni si o Sab simplex, jinak by ses vůbec nenajedla.
    Moje dcera trpěla prdíkama 5 měsíců, ať jsem jedla cokoli. Nejhorší je to ze začátku. Od 3. měsíce se mimča začínají víc vrtět, víc kopou nohama, už si i sami pomůžou.
    Důležitá je i správná technika kojení. Hlavička musí být výš než nožičky, aby mimi nespolykalo tolik vzduchu. Poloha bříško na bříško, ne jen otoči tmiminkovu hlavu k prsu. Podložte postýlku, aby hlava byla výš. Nech malou odříhnout po kojení. Ale jestli si neříhne asi do 5 minut, už nemá cenu pochodovat po bytě. Jsou děti, co prostě neříhají. Jinak pomáhá masáž bříška - ve směru hodinových ručiček kolem pupíčku, při koupání zkuste dát na bříško teplou žínku.
    Zvládnete to, neboj. Držím palce.

  • ja jsem ze zacatku pila litr mlíka denne, nejdriv v pohode a pak zacal malej kadit 10x denne, po porade s doktorem jsem mliko prestala pit, jim jogurty, tvaroh, syry, ale mleko maximalne do kafe (piju bez kofeinu obcas) a stolici ma normalne 2-3x denne..jinak na prdiky nam hodne zabirala masaz briska, po smeru hodinovych rucicek delat krouzky na brisku, ty streva se rozhybou a miminku se ulevi. jinak jim uz opravdu vsechno, v prvnich trech mesicich jsem se vyhybala typickym nadymavym potravinam jak pise kacabka77 nahore. malemu je ted 5 mesicu a je stale plne kojeny.

  • S tím jídla, co nadýmá, to je alchymie:'-( Jednu chvíli jsem nejedla skoro nic - pořád dokola jen brambory, mrkev, maso, knacke broty ... ale nedalo se to moc dlouho vydržet:( očividně, prdíky trvaly dál, ať jsem jedla, co jsem jedla...takže jsem zkoušela dál ... zabíraly teplé obklady, polohování v tygrovi, v klubíčku, na břiše ... k tomu jsme dávali Espumisan - aby se líp vstřebaly plyny v bříšku, co tam dělaj tu neplechu - to pomáhalo;-) Probiotika jsme měli taky, ale zázraky se neděly :'-( za ty veliký peníze, bohužel :-( takže za naši rodinu: teplo, polohování a Espumisan ;-)

  • To je právě to... co jíst, aby to dítě nenadýmalo? Blbý je, že to, co nadýmá maminku - nemusí nadýmat miminko a naopak...
    Já si teda sním kde co - při kojení je hlad - ale dávám si malinké porce. A nejčastěji vařím brambory, rýži, kuskus a kousek masa se zeleninou - to je zdá se vpoho.
    Malýmu kapu na rady kamarádek před jídlem vždy Espumisan - 8 kapek... malej se už i víc hýbe, tak jdou prdíky pěkně ven;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist