Stredoskolske vzdělání bez maturity

Otázku položila: Bývalá uživatelka #178731 27.4.2017 11:15

Zdravím,
Mám dotaz. Studuji 3.ročník na střední škole, obor s maturitou. Příští rok bych chtela vycestovat do zahranici jako au-pair, ale to by znamenalo, ze nedodelam maturitu. Melo by potom moje vzdělání nejaky smysl? Kdyz bych uvedla, ze mam stredoskolske vzdělání bez maturity? Existuje to vlastně? Mela bych pote lepsi vyber prace? Nebo by to bylo v podstatě jako kdybych mela jen základní vzdelani? Ma smysl na skole setrvat do konce 4. rocniku? Maturitu vim na 100%, ze neudelam, jelikoz jsem se do tretiho rocniku probojovala diky tahakum a podvodum, jinak o danem ucivu nevim vlastne vubec nic, mam skolu ukoncit uz ted nebo ma smysl tam do 4.rocniku pretrvat? Moc dekuji za odpovedi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri27.4.2017 11:21

    Ahoj, jestli nepůjdeš k maturitě, tak je to studium zbytečné. Bude to považované, že máš základní vzdělání.
    Všude se zadává "ukončené" vzdělání - středoškolské ukončuje maturita. Bez ní jako bys vůbec nestudovala. Doporučuju dokončit a na maturitu se připravit aspoň na čtyřky (to už pak nikdo nezkoumá).

  • Budes mit pouze zakladni vzdelani to radsi okamzite prejdi na 3letak kde ten jeden rok dodelas nakej banalni vyucak a mas aspon neco nez jen zakladni vzdelani

  • bestie27.4.2017 11:22

    - Pokud školu nedoděláš, zůstane ti základní vzdělání. Střední škola se zakončuje buď maturitou, nebo výučním listem. Nic takového jako středoškolské vzdělání bez maturity neexistuje, navíc to vzdělávání musí být nějak zakončené, viz výše. (To by potom mohl každý druhý říct, že je vysokoškolák bez diplomu :-D.)
    - Na státní maturitu bych se zkusila připravit, protože podle mých informací nemá s učivem probíraným během studia moc společného. Proto myslím, že se dá zvládnout naučit se na maturitu. Nikdo neříká, že to bude snadné, ale tady holt musí pohodlnost stranou.

  • Rebeca27.4.2017 11:41

    Rozhodně bych jela až po maturitě. Se základkou v dnešní době člověk o práci prakticky nezakopne, a pokud ano, je to otročina za pár šupů. (Pokud tedy nepatří mezi to procento extrémně talentovaných a nerozjede si nějaký vlastní byznys, což ale potká málokoho.) Nevím, jaká je úspěšnost nebo neúspěšnost státních maturit, ale když jsem maturovala já, dali to takřka každýmu, kdo se snažil a aspoň něco jim tam řekl, takže bych flintu do žita neházela. Ale samozřejmě jsme si taky všichni mysleli, že nemáme šanci to udělat. :)

  • No v podstate bych radeji k maturite sla a snazila se skolu dodelat. Jinak budes mit jen zakladni vzdelani a s tim toho moc na vyber mit nebudes. A po maturite klidne vyraz do sveta.

  • U nás je to tak, že i když neuděláme maturu, máme dodělanou střední školu. Takže se stačí procpat do čtvrťáku, dostat se jakoby k ,,maturitě" a pak když ji nedáš, máš normálně vystudovanou střední školu. Já tě chápu, škola pro mě nikdy nebyla něco, co by mě bavilo...od základky jsem trošku lajdák na učení atd. :-p8-. teď na celé léto odjíždím na zahraniční brigádu přes školu do Řecka, a taky mi ve škole lítají nějaké 4-5 a absence...Pokud maturitu neudělám, mám dodělanou střední a k tomu diplomat že jsem udělala zahraniční praxi, tedy že jsem zvládla pracovat ve svém oboru v zahraničí, což se podle mě cení dost. (dělám hotelovku), dneska má mnoho lidí maturitu a stejně nejsou v životě a třeba ani se svou práci moc spokojení, znám hodně lidi bez ni a žijou si svůj super život.. Myslím, že se v práci budou ohlížet po praktičtějším vzdělání, maturitu přece jen když si sedneš a nahrotíš do hlavy nějak uděláš, třeba napotřetí...takže tohle neznamená, že je člověk super vyštudovanej, spíš jde o to co dokážeš a jak dokážeš pojmout svoje vzdělání...:-) Ale za pokus to určitě stojí...zkus to třeba ji dáš a budeš ráda :) Já se taky určitě pokoušet budu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist