Sezení miminka ve 3 měsících

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 1.11.2011 10:10

Ahoj holky, moje miminko se pokouší s oporou sedět ve 3 měsících. Snaží se za všech okolností přitahovat a když ji položím, křičí. Nejspokojenější je vsedě na klíně. Držela hlavičku už od 3 týdne, koníčky taky pase už dlouho. Není ale na sezení moc brzo ???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.11.2011 10:12

    Moje malá tohle už taky dělá nějakou dobu a má teď 4 měsíce. Už na prohlídce ve 3m říkala dr, že přitahovat by se ještě neměla umět, ale ani neříkala, že to extra vadí. Takže ji sem tam přitáhneme, sem tam sedí na klíně, ale pak zase leží. Právě aby neseděla celou dobu.

  • Já když mi tohle kluci dělalil, dala jsem je chvíli do pololehu na lehátko a nebo na klín, ale rozhodně jsem to nepodporovala, i když křičeli,tak to jsem je radši nosila v klubíčku, aby všechno viděli, protože jim nejde o nic jiného než vidětl a práci si hold dělala večer, když spinkali. Staršímu už jsou tři a mladšímu rok, mají krásně rovná zádíčka a nic jim neuteklo, nechala jsem je plně jejich přirozenému vývoji a jestli můžu poradit, toho menšího kolikrát klubíčkuju ještě dneska, je to pro ně nej úlevová poloha a přitom mu nic neuteče a že už začíná sám chodit:-))))))))))))))....

  • lulatko1.11.2011 10:20

    Je. Určitě bych ji ještě nenechávala sedět samotnou s oporou. Když s ní sedíš Ty a máš ji v klíně třeba opřenou o sebe, držela bych ji malinko jakoby schoulenou v klubíčku. Já dceru nechala sedět, až se sama posadila, což bylo v 8.-9. měsíci. A to dítě pak sedí krásně s rovnými zády. Kdybys ji nechávala sedět s oporou teď, začala by se Ti po chvilce hroutit do jedné nebo druhé strany nebo jakoby klouzat po zadečku stejně dolů. Hodně a zcela zbytečně se tím zatěžuje páteř. To, že se přitahuje za ruce do sedu, je normální, ale nenechávej ji ještě sedět. Taky jsem měla hodně zvědavou dceru, takže ležet ji moc nebavilo; bude to trošku možná boj. :) Radši ji dej na větší plochu a oblož hračkami - bude mít přirozenou stimulaci se za nimi otáčet, což bude v nejbližších měsících daleko důležitější.

  • Sedět rozhodně ne. Ani na klíně dlouho ne. Dokud si dítě nesedne samo, tak nenechávat. Lepší je dát dítko na bříško, ať trénuje ruce, pak následuje překulování, pak se dostávají do kleku a pak sedí, lezou. Ani ty lehátka, ve kterých prcek polosedí pololeží, nejsou ideální na celý den. Přitahování do sedu v domácích podmínkách taky není úplně v pořádku. To, co dělá doktor s dítkem v poradně neznamená, že to samé se dělá doma.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist