Sezení kojence v jídelní židličce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 14.12.2012 8:08

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat na posazování kojence do židliček. Syn má skoro 5 měsíců, když mu dám dva prsty, chytne se a vytáhne se bez pomoci do sedu, což se mu strašně líbí. Dokonce když se vytáhne do sedu, tak se mu už několikrát podařilo se na nožičkách i postavit. Chtěla jsem se zeptat, vím, že dostane na Vánoce od tchána dětskou židličku ke stolu, moje maminka mě ale pořád straší, že dokud si nesedne sám, že ho sedět samotného sedat nesmím, že to není dobré po páteř a že to těm dětem musí nejdřív v hlavičce "sepnout" že dávat do sedu dřív nemám. Tak to nedělám, ale myslíte, že to vadí, i kdybych ho posadila na těch pár minut k obědu, co tam budeme? Oni už mu tu stoličku postavili a hrozně se těší, jak bude sedět s náma u stolu, tak nevím. V té době už 5 měsíců mít bude. Děkuji za vaše názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tvoje maminka má pravdu, pokud židlička nemá polohování, tak bys ho do ní posazovat neměla, dokud si dítě samo nesedne (rozhodně si nesedne způsobem, jak provádítě, to je jen taková hra) dítě se posadí úplně jinak-buď jakoby z plazení nebo z polohy na všech 4), to bys i viděla, že se tam dříve, či později zhroutí a prostě kdyby se tam dítě klimbalo, tak se mu nebude ani dobře jíst.
    Já měla něco jako autosedačku připnutou k normální židli, takže s námi dcera jedla u stolu už od 6ti měsíců, kdy dostala 1. příkrmy (neměla jsem polohovací jídelní židličku, tu nepolohovací jsme začaly využívat krátce před 1. rokem), ale neseděla, spíše tam pololežela. Nebo jsem krmila tak, že jsem si sedla na zem, opřela se a dítě položila na mé skrčené nohy, tak to děti měly velmi rády.

  • duramura14.12.2012 11:20

    ahoj, ja mam skoro 11m holcicku a stale mi nesedi.
    nekdy pred mesicem, kdyz uz stala a klecela...sem usoudila, ze ma na to pater pripravenou dost a na jidlo sme ji zacali davat do zidlicky. no, a po tydnu sme ji pokorne vratili na krmeni do polosedu do lehatka (chodim s ni na cvico a vede to fyzioterapeutka, kt. mi rekla, ze rozhodne neni, ac uz stoji a kleci, na sezeni pripravena - a to si vlastne "seda" mezi paticky, z cehoz ji naopak musim shazovat...)
    ja vim, ze sou z toho mimca nadsena, ale vazne bych to neuspechala :)

  • ahoj Míšo,nám bylo vlastně 5,5m kdy jsem dala malého sednout do naší nové židličky,ale máme jí polohovatelnou na 3 polohy :-) takže já tento problém řešit nemusím i když je v židličce ten náš v záklonu tak si stejně hažne.Dokonce v čera překvapil když jsem se s ním koupala ve vaně že si sám sednul,ale spíš to byla náhoda ve vodě jde vždy všechno líp.Asi bych pokud nemáte polohovatelnou ho do ní nedávala takhle by jsi ho nutila k něčemu na co není ještě připravený.

  • My máme taky polohovatelnou židličku, takže tam ze začátku spíše ležel. Určitě neposazovat, malej si sedl kolem 9 měsíce a šel krásně nejdřív do šikmého sedu, pak si sedl. Maminka má pravdu a překvapujeme,u nás to bylo hroší, tchýně ho měla pořád v sedě na klíně, pořád jsem musela být jak ostříž. přesně tohle dělala kamarádka, pořád jsem ji varovala, ale nedala si říct, když jsem pak jednou fotila kluky společně bylo vidět jak nepřirozeně ten její sedí, jak mu ničí záda, ale hlavně, že ji malej seděl. No pro mě byl důležitý správný vývoj, takže prcek do té doby do kdy si nesedl, tak prostě neseděl. Naštěstí byl takovej tabulkovej, všechno dělal ve správném pořádí. plazil se, lezl, posadil se, postavil se, dlouho chodil kolem nábytku na roce udělal první krůčky. Do ničeho jsem ho nenutila, až byl připravenej, tak mu to šlo samo. Pokud byste neměli polohovatelnou židličku, tak bych krmila třeba v lehátku.

  • Borlova15.12.2012 0:44

    Pokavaď není židlička polohovací, určená i pro mimčo co si samo nesedá, tak bych určitě nedávala sedět. Mě si Danýsek začal sám sedat někdy v 9 měsíci snad a do tý doby i ve sporťáku se vozil na ležáka. Sedačku mám polohovací. Já jsem to fakt dodržovala a dodržovat budu i při druhém miminku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist