Přídavek na dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21816 11.12.2012 12:09

Ahojky maminky, žádáte o přídavek na dítě? A pokud ano, kdy žádáte a jaké jsou podmínky pro jejich získání? Nějak se v tom nemůžu vyznat. Děkuji za pomoc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8911.12.2012 12:39

    Přídavek na dítě je základní, dlouhodobou dávkou, poskytovanou rodinám s dětmi, která jim pomáhá krýt náklady, spojené s výchovou a výživou nezaopatřených dětí. Nárok na přídavek na dítě má nezaopatřené dítě, které žije v rodině, jejíž rozhodný příjem je nižší než 2,4násobek částky životního minima rodiny. Pro nárok na dávku se posuzuje příjem za předchozí kalendářní rok, za příjem se považuje i rodičovský příspěvek.

    2 rodiče a 1 dítě mají ten násobek 18504Kč. Pokud jste měli příjem menší, dostaneš přídavky, pokud vyšší, tak ne. Já rodila v červnu 11 a žádala jsem hned. Počítá se to vždy pro období říjen až září, takže jsem do října přídavky měla, protože jsem dokládala rok 2009. Ale od října bych musela doložit rok 2010 a to už jsme měli příjem vyšší.

    Kdy jsi rodila? Nebo pro jak staré dítko chceš žádat?

  • http://www.finance.cz/duchody-a-davky/kalkulacky-a-aplikace/kalkulacka-zivotniho-minima/
    Tady si zadej do tabulky počty členů v rodině, vyjede Ti nějaká částka. Vynásob to 2,4 a vyjde Ti částka. Pokud máte méně peněz měsíčně (celý příjem rodiny, ty, manžel apod.), tak máš nárok na přídavky na dítě.
    U nás se žádá na kontaktním místě, prostě tam kde se vyřizuje sociální podpora a podobně. Tam vyplníš formulář, musí se dát i do práce potvrdit. Podepíšeš papír, že tady bydlíš, tzn. chodíš do školy, práce, k lékaři apod. :)
    Ale nejsem si jistá, jestli to jde udělat i teď, protože se ty příjmy dokládají do konce září za zpětný rok. Teď to bylo tedy za rok 2011.
    Věřím, že na tom kontaktním místě nebo teď se o přídavky na dítě stará pracák, že Ti tam určitě poradí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist