JÍDLO

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392168 13.7.2018 20:09

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Před rokem jsem byla prý ,,anorektička" (takhle mi to říkali všude, dokonce i doktoři mi to napsali do lékařské zprávy), ale mně to dosud nepřijde pravdivé. Byla jsem hodně hubená, potom už jsem nemohla ani jíst a jídlo jsem nepotřebovala. Dokonce jsem byla i na hadičce, kde mi zjistili, že mám zánět žaludku. Každé ráno umírám na bolesti žaludku, bolí mě to celý den, ale ráno je to nejhorší. Do teď tím trpím a menstruaci také nemám pravidelnou. Beru na to prášky, ale doktorka mi je doporučila vysadit na zkoušku a už od dubna jsem nedostala menstruaci. Doktorka říkala, že ji dostanu až v září. No, jdeme dál. Když jsem se z toho ,,dostala", začala jsem to hodně řešit a počítala jsem si kalorie při KAŽDÉM jídle. A tady to začalo. Od září 2017 se stále trápím se svojí postavou. I když mi ostatní říkají a hučí do mě, že jsem hubená, nevěřím jim. Stále se vypořádám s jídlem, chodila jsem i hodně na Ana blogy, mám sešit, kam si píšu diety, stále počítám kalorie a dokonce i jídlo zvracím. Nejsem anorektička/bulimička, ale chtěla bych být se svým tělem už konečně spokojená. Nevíte, co mám dělat? Hubnout přestat nehodlám, ale chtěla bych nějaké rady, jak se sama se sebou vypořádat. Nebo váš osobní názor na věc. Všechno přijmu, děkuji <3

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mas poruchu prijmu potravy. Vyhledej kvalitniho psychiatra

  • Googlila jsi si vůbec někdy příznaky anorexie, popřípadě bulimie? Protože kdyby jo, tak ti musí být jasné, že přesně tenhle problém ty máš. I kdyby sis ho stokrát nechtěla přiznat, tak ho máš a nezmizí jen proto, že si budeš nalhávat, že jej nemáš. Je to blbé, ale řeknu ti na to jen jedno: beseda ve škole na ZŠ s holkou, která měla anorexii a byla si tak půl krůčku od toho, aby na ni umřela, fotky z doby, kdy jí trpěla my stačily na to, abych pochopila, jak je to vážná věc....a myslím, že ti nepomůže nic jiného, než tvrdá realita.

  • Petrakim13.7.2018 21:06

    Anorekticka/bulimicka nemá náhled na svojí postavu reálný,nýbrž zkreslený.a tvoje slova to jen potvrzují.chybějící menses,pocitani kalorií,sem tam zvracení..... jak já jsme ráda za svou postavu,kdy po porodu mi zůstal hezky ovarek na brichu a neblbnu jako ty.měj se ráda a najdi radeji odbornou pomoc a neres to na diskuzich.tady tí nikdo nepomůže a neporadi tak,jak bys chtěla ty.

  • macicekkajik13.7.2018 21:18

    Pokud nechceš umřít na podvýživu - je to velmi bolestivé. Začnou se ti rozkládat orgány, protože tělo už nebude mít z čeho brát živiny. Především je to v hlavě. Našla jsem ti článek o podvýživě: https://www.femina.cz/anorexie-kdyz-se-hubnuti-zmeni-v-smrt/ a zkus se zamyslet, jestli již pomalu takto nevypadáš Říkám to brutálně, aby jsi si uvědomila, že jídlo není trest a tuk v těle je potřeba. Dokud nezačneš jíst normálně - myšleno zdravý životní styl - zánětu žaludku se nezbavíš. A nemůžeš se divit, že nemáš menstruaci, protože tělo nemá energii na to, aby jsi měla normální cyklus. Jak už tu bylo řečeno, chce to dobrého psychiatra a určitě i léčení. Dokud si nepřiznáš, že máš anorexií, nikdy nebudeš se svou postavou spokojená, až to skončí tvou smrtí.

  • terryk13.7.2018 20:24

    Osobní názor na věc? Dát si do pořádku hlavu, a ne tělo. Pac tam podle mě bude ten zásadní problém. A bez toho to další nepůjde.

  • Skoro nič neješ, diétuješ, vraciaš a nie si spokojná so svojim telom - si anorektička.

    Zošit vyhoď, vykašli sa na kalórie to je aj tak blbosť.. Choď do mekáča, daj si riadny burger, zmrzlinu a užívaj si ako to super chutí. Sama vidíš, že to ako žiješ ťa aj tak nerobí šťastnou. To znamená, že niečo robíš zle, a nie je to diéta, ale to, ako vnímaš seba, svoje telo a svoj život. Ten si treba užívať, nikdy nevieš, kedy príde koniec... A ty chceš minútu pred smrťou ľutovať, koľko času si strávila úplne zbytočnými počtami a trýznením svojho tela? Och dievča, spamätaj sa. Keby si nestrácala čas debilinami si mohla cestovať, chodiť na brigády, športovať, zbierať zážitky... A ty miesto toho počítaš kalórie. To už je len "naplnený" život... Vieš, ktorí ľudia sú šťastní vo svojom tele? Tí čo JEDIA. Nikdy nie tí, čo jesť prestali... Ono to v skutočnosti funguje tak, že za predpokladu, že sa stravuješ zdravo a pravidelne vlastne chudneš vďaka tomu, že ješ viac, pretože si tým rozbehneš metabolizmus. Ja som nedávno zdvojnásobila objem večere a ajhľa, kilečko dolu... A to som vlastne chcela kilečko pribrať...

  • whitehorse114.7.2018 16:01

    Pry "BYLA"? Ne, jsi stale! Potacis se mezi bulimii a anorexii. Jediná rada vyhledat odborníka-psycholog a psychiatr a dát do pořádku hlavu. Tam vše začíná.
    Jedním z varovných příznaků je to, že nevěříš svému okolí, které té má rádo a vidí, jak se nicis.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist