Tvarohový žvanec
Ingredience:
Korpus:
100 g sušenek + 100 g piškot
100 g rozpuštěného másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 pomazánkové máslo
3 vejce
50 g krupicového cukru
šťáva z 1 limetky
Porce: 8 | Doba přípravy: cca 20 min | Doba pečení: cca 35 min | Teplota: 160 °C
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C.
V mixéru nadrťte sušenky (v tomhle případě byly použity kakaové BeBe Dobré ráno) a piškoty, přilijte máslo a vytvořte hmotu na korpus. Vymažte máslem formu a hmotu do ní rovnoměrně naneste. Dejte péct na cca 5 minut a vyndejte.
Do mísy dejte tvaroh, pomazánkové máslo, cukr, šťávu z limetky a vyšlehejte do krému. Poté přidejte vejce a pokračujte ve šlehání do hladkého krému. Rovnoměrně vlijte na korpus a dejte péct na 180°C nebo na 160°C v horkovzdušné troubě.
Po upečení nechte pořádně vychladit.
K dortíku jsou výborné jahody v jakémkoli provedení. V tomhle případě byla použita jahodová zmrzlina (pro Pražáky; jahodová točená v kelímku ze Světozoru).
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.