Porce: 4 | Doba přípravy: 5 minut | Doba vaření: 20 minut
1 brokolice, 1 velký brambor, 1 velká mrkev, 1 stroužek česneku, půl lžičky soli, mléko
Porce: 4 | Doba přípravy: 40 minut | Doba vaření: 15 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 200 °C
kuřecí prsa, špenát, česnek, plátkový sýr, listové těsto, vajíčko
Porce: 6 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 180 °C
Brambory, vajíčka, sýr, mléko, mleté maso, cibule, česnek, sladká paprika, sůl, (chilli)
Porce: 10 | Doba přípravy: 5 minut | Doba pečení: 50 minut
dyztak dopisu :-)
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C
Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu
Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky
Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 170 °C
2 vejce, 140 g cukru, 400 g mouky (200 g hrubé, 200 g hladké), PDP, 500 ml kyšky (já mám kelímek 400, tak dolévám mlékem), 200 ml oleje
Porce: 4 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 15-20 minut | Teplota: 180 °C
2 hrnky mouky, půl hrnku cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, hrnek mléka, půl hrnku oleje, jedno vajíčko, jeden vanilkový pudinkový prášek
Porce: 1
Bebe sušenky, smetana ke šlehání, ztužovač, moučkový cukr, salko karamelové, mléčná čokoláda
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 0 | Teplota: 4 °C
BeBe sušenky, zakysaná smetana, smetana ke šlehání, trochu cukru a marmelády.
Porce: 8 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 220 °C
mleté maso, slanina, tvrdý sýr, sladká paprika, hořčice, sůl, pepř
Porce: 8 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 180 °C
mleté maso, rohlík, smetana, vajíčka, máslo, cibule, česnek, slanina, majoránka, sůl
Porce: 10 | Doba přípravy: 60 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C
Kvásek: mléko, cukr, droždí
Těsto: máslo, cukr moučka, žloutek, hrubá mouka, sůl, pomerančová kůra, vanilkový cukr
Tvarohová náplň: tvaroh, cukr moučka, vajíčko
Maková náplň: mléko, mletý mák, cukr moučka, vanilkový cukr, med, máslo, strouhaný perník na zahuštění
Porce: 8 | Doba přípravy: 10 minut | Teplota: -30 °C
mražené banány a zbytek libovolné (já jsem dala lžíci Nutelly a půl kelímku smetany ke šlehání)
Porce: 6 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C
Brambory, cottage sýr, klobása, trocha nastrouhaného eidamu
Porce: 4
100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal,
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).
Porce: 10 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 25 minut | Teplota: 180 °C
na těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 vejce, 1 kyška (nebo kefír), PDP, půl hrnku oleje
piškoty, povidla, čokoládová poleva podle chuti a zkušenosti
Porce: 4 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 220 °C
zbytek brambor, zbytek eidamu, zbytek nivy, 4 stroužky česneku, 1 a zbytek druhé smetany ke šlehání, uherská klobása
Porce: 4 | Doba přípravy: 2 minuty | Doba vaření: 10 minut
máslo, dětská krupice, vajíčko, voda, mrkev, sůl, koření nebo zeleninový bujón
Porce: 4 | Doba pečení: 15-20 | Teplota: 170 °C
250ml mléka
15 kostek cukru
1 kostka drozdi
1 lžička soli
3 žloutky
2dcl oleje
Mouka hladká plus polohrubá (napůl) cca 500g, dle potřeby na vláčné těsto
Muze se přidat 1 lžička majonézy, nebo zbytek šlehačky...
Udelat kynuté těsto a nechat vykynout
Náplň:
2x250g tvarohu v kostce
Citronová kůra
Vanilkový cukr
Cukr dle chuti
Rozinky dle chuti
Smíchat dohromady těsně před plněním do kolacu
Posypka
olej/másla/margarín
Hladká mouka a Moučkový cukr stejně mnozstvi
Možno i trochu vanilkového cukru
Smíchat vše dohromady na sypkou hmotu
Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hodina | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 180 °C
mouka, cukr, droždí, mléko, žloutky, povidla, tvaroh, mák