Omlazení vagíny: Získejte zpět svoje sebevědomí a zvyšte sexuální prožitek

Stárnutí s sebou nese řadu fyziologických změn. Některé projevy, jako třeba vrásky v obličeji, jsou viditelné na první pohled, zatímco jiné jsou více skryté. Na naši psychiku ale můžou mít všechny změny spojené se stárnutím negativní dopad. Naštěstí v dnešní době existuje celá řada zákroků pro omlazení, od oživení pleti až po rejuvenaci intimních partií.

Omlazení vagíny: Získejte zpět svoje sebevědomí a zvyšte sexuální prožitek  

Co je to vaginální rejuvenace? 

Vaginální rejuvenace neboli omlazení vagíny je soubor metod, jejichž cílem je nejen zlepšit vzhled ženských intimních partií, ale i jejich funkčnost. Jaké metody rejuvenace zahrnuje? 
 
  • ošetření laserem, 
  • ošetření pomocí radiofrekvence, 
  • chirurgické zákroky 
  • a lipofilling.
 

Průběh rejuvenace intimních partií 

Průběh rejuvenace a výsledný efekt se liší podle zvolené metody. Všechny metody mají řadu výhod, ale také omezení, a proto vždy záleží na vašich individuálních potřebách a preferencích. 
 

Omlazení vagíny pomocí laseru 

Laserová terapie je neinvazivní bezbolestná metoda, která probíhá na principu laseru. Laserový paprsek prohřívá tkáň a podporuje tak tvorbu kolagenu a elastinu. Díky tomu se zlepšuje pružnost a pevnost vagíny
 
Lékař nejprve nanese znecitlivující gel a do vagíny zavede speciální přístroj, kterým ošetří plochu vagíny. Celé ošetření trvá přibližně 30 minut a ihned se můžete vrátit k běžnému životu
 

Omlazení vagíny pomocí radiofrekvence 

Omlazení intimních partií pomocí radiofrekvence probíhá obdobně jako v případě laseru, jen se ke stimulaci tvorby kolagenu využívá tepelná energie radiofrekvenčních vln. Ošetření je taky bezbolestné a není nutná žádná dlouhá rekonvalescence. 
 

Chirurgické zákroky v oblasti genitálií 

V některých případech můžou být ideálním řešením pro omlazení vagíny a zlepšení jejího vzhledu chirurgické zákroky, jako je: 
 
  • Vaginoplastika: Zákrok, při kterém se mění tvar a velikost vagíny. Často se provádí u žen, které mají rozšířenou a oslabenou vaginální stěnu.  
  • Perineoplastika: Ošetření, které se zaměřuje na oblast mezi poševním vchodem a konečníkem. Cílem zákroku je tuhle oblast (perineum) posílit. 
  • Labioplastika: Operace vagíny, během které se upravuje velikost a tvar stydkých pysků. 
 
Všechny tyhle metody se řadí mezi invazivní chirurgické zákroky. Můžou probíhat pod celkovou anestezií, ale i ambulantně, tedy bez celkové narkózy. Spolu s tím je spojená i delší doba rekonvalescence. Obecně je vhodné vyhýbat se fyzicky náročným aktivitám alespoň 14 dní po zákroku a dbát na zvýšenou hygienu.  
 

Lipofilling 

Lipofilling je zákrok, při kterém se využije vlastní tuk pacienta k vyplnění a vytvarování různých částí těla. V případě rejuvenace vagíny se tahle metoda používá k vyplnění stydkých pysků a zpevnění Venušina pahorku
 
Prvním krokem lipofillingu je liposukce, při které lékař odebere tuk z požadované oblasti, nejčastěji jde o břicho, stehna, boky a hýždě. Následně vybere pouze nepoškozené tukové buňky, které aplikuje pomocí injekční stříkačky a kanyl do cílové oblasti.  
 
Lipofilling patří mezi méně invazivní metody a probíhá v zpravidla v lokální anestezii. Celé ošetření trvá zhruba 1 hodinu. Bezprostředně po zákroku je vhodné místa vpichů chladit a dalších 14 dní dodržovat klidový režim. 
 

Proč uvažovat o omlazení intimních partií? 

Porodem nebo přirozeným stárnutím se povolují poševní stěny a pochva ztrácí svůj původní tvar a funkčnost. To může mít vliv na vaše sebevědomí, sexuální prožitky, ale i celkovou spokojenost. S čím vším vám rejuvenace pochvy pomůže? 
 
  • Zlepšení sexuálního prožitku vás i vašeho partnera. 
  • Zpevnění svalů pánevního dna a snížení problémů s inkontinencí. 
  • Zlepšení vzhledu genitálií a tím zvýšení vašeho sebevědomí. 
 

Chci omlazení intimních partií 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv metodu, vždy si pečlivě zvolte kliniku a lékaře, který zákrok provede. Díky tomu budete mít jistotu, že dosáhnete nejlepších výsledků a vystavíte se minimálnímu riziku komplikací.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist